Vacature Fytopatholoog (1 fte)

Hou je ervan om vanaf het begin betrokken te zijn bij het opzetten van fytopathologie binnen Bakker Brothers en met jouw kennis en ervaring te helpen het veredelingsproces nog verder te professionaliseren? Wil jij er samen met ons voor zorgen dat gewassen beter bestand zijn tegen plagen en ziektes, zodat minder gewassen verloren gaan en meer monden gevoed kunnen worden? Dan hebben wij een plek in ons lab voor jou! 

Jouw taken
In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisatie van de resistentietoetsen in de verschillende gewassen. Je bent, in samenwerking met veredeling, verantwoordelijk voor het opzetten van ziektetoetsen in de kassen of het laboratorium. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzameling van de schimmels, bacteriën en virussen die in de testen gebruikt worden. Het beoordelen en analyseren van de planten en testresultaten vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Uiteraard deel je de kennis met de veredelaars en adviseer je ze op fytopathologisch gebied. Je begeleidt verschillende projecten en draagt bij aan de kennisontwikkeling van de organisatie binnen het vakgebied. Je blijft op de hoogte van de wetenschappelijke ontwikkelingen uit de literatuur en door deelname aan (wetenschap-pelijke) congressen.

Wie zoeken wij?
Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in de fytopathologie, bij voorkeur aangevuld met werkervaring in de plantenziektekunde. Je bent praktisch ingesteld, houdt van kas- en veldwerk en bent er dus niet bang voor om je handen vies te maken. Je bent inventief en proactief en kunt zowel in teamverband als zelfstandig aan projecten werken. Je weet als geen ander dat de natuur zich niet laat voorspellen en daarom beschik je over een flexibele instelling.

Ons aanbod
Wij bieden een open en internationale werkomgeving, binnen een klein en hecht team, met ruimte voor groei, persoonlijke ontwikkeling met interessante primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie of ons bedrijf? Mail naar of bel dan met Judith Stoop (HR manager) judith@bakkerbrothers.nl, tel: 0226-331364 of Bastiaan Schoenmaker (R&D manager) bastiaan@bakkerbrothers.nl, tel: 06-1900 9921.